HOME

Want de natuur heeft onze hulp nodig...

Wij geloven dat iedereen - jong en oud -
een verschil kan maken in de strijd tegen klimaatverandering,
en kan bijdragen aan het herstel van de biodiversteit en
de bescherming van dieren.

Hoe onze herbebossing bijdraagt in de strijd tegen klimaatverandering

Bossen zijn de thuisbasis van een diversiteit aan wildlife en dienen als een van onze grootste middelen om de klimaatcrisis te bestrijden. We hebben steeds meer natuurlijke rampen gezien, de escalerende gevolgen van verloren bossen.

Het herstellen en beschermen van groene ruimtes is een essentieel onderdeel van het beschermen van biodiversiteit. Het is ook een van onze grootste hoop in de strijd tegen de klimaatcrisis. We helpen de natuur te herstellen, zowel in België als in Afrika.

SLUIT JE BIJ ONZE INSPANNINGEN AAN

Bescherming van chimpansees

Chimpansees vormen het middelpunt van onze activiteiten. Ze zijn één van de vijf soorten grote apen, naast gorilla's, orang-oetans, bonobo's en onszelf. We delen meer dan 98% van ons DNA met de chimpansee, ze staan dus letterlijk het dichtst bij ons.

Het aantal chimpansees wereldwijd is dramatisch afgenomen. Van de 1 miljoen chimpansees die we een eeuw geleden nog hadden, zijn er vandaag de dag nog slechts 340.000 over in het wild, allen serieus bedreigd. Dit is grotendeels te wijten aan habitatverlies als gevolg van ontbossing, het doden en ontvoeren van chimpansees voor illegale handel, en mens/chimpansee-conflicten, evenals zoönotische ziekten.

HELP ONS ZE TE BESCHERMEN

Roots & Shoots

Roots & Shoots is een wereldwijde beweging die jongeren aanzet om een duurzamer leven te leiden en hun naasten te inspireren om hetzelfde te doen. Onze programma’s zijn erop gericht om jongeren de steun en overtuiging te bieden actie te ondernemen om de wereld een betere plek te maken voor mensen, andere dieren en het milieu.

Welk verschil wil jij maken? Ontdek je passie en ontdek manieren om betrokken te raken.

START HIER

Over het Jane Goodall Instituut

Dr. Jane Goodall zette voor het eerst voet in, wat nu bekendstaat als Gombe Stream National Park in 1960, het moment waarop ze haar baanbrekende onderzoek met wilde chimpansees startte. Ze was slechts 26 jaar oud. Haar onderzoeksproject was uniek, anders dan ander onderzoek, en heeft ons veel geleerd over onze naaste verwanten in het dierenrijk.

 

MEER INFO

Transparantie

Jouw donatie wordt gebruikt voor het herstellen van de natuur in België en Afrika, en om hulp en bescherming aan chimpanzees te bieden. Wij vinden het belangrijk transparant te zijn over de impact van uw donatie. Een volledig overzicht van hoe je donatie wordt gebruikt kan je nalezen in ons jaarrapport.

Hoe gebruiken we jouw donatie?

70%

17%

13%

Projecten Roots & Shoots Administratie

Foto's van onze activiteiten